Tesbihkenti Blog Köşesine Hoşgeldiniz

  • Mayıs 17, 2024

    Kehribar tesbihler, doğanın milyonlarca yıl önceki mucizesi olan fosilleşmiş reçineden yapılan ve tarih boyunca hem estetik hem de şifalı özellikleriyle değer görmüş eşsiz aksesuarlardır. Günümüzde, sadece ibadet ve meditasyon için değil, aynı zamanda stres azaltma, enerji verme ve şifa amaçlı kullanımlarıyla da dikkat çekmektedir. Doğanın değerli kehribar taşlarından yapılmış kehribar tesbihler, tesbih severlerin nadide parçalarından biri oluyor. Bu blog yazısında, kehribar tesbihin büyüleyici dünyasına adım atacak, faydalarından nasıl kullanıldığına kadar pek çok bilgiye ulaşacaksınız. Kehribarın büyüsü ve zarafetiyle tanışmaya hazır olun!

    kehribar tesbih
  • Mayıs 17, 2024

    Kehribar Kolye
  • Mayıs 14, 2024

    Tesbihler, tarih boyunca pek çok kültürde önemli bir yere sahip olmuştur. Yüzyıllardan beri hem dini hem de kültürel açıdan önemli olan bu objeler, aynı zamanda estetik ve ruhsal bir değere de sahiptir. Tesbihlerin büyüleyici ve ihtişamlı görüntüsü herkesi kendine hayran bırakmaktadır.

    tesbih koleksiyonu yaparken nelere dikkat etmelisiniz
  • Mayıs 14, 2024

    Tesbih satın alırken doğru seçimi yapmak için birkaç önemli faktörü göz önünde bulundurmalısınız. Tesbih kenti olarak hazırladığımız bu yazıda, tesbihlerin doğru şekilde nasıl satın alınacağını, tesbihin kökenini, satın alırken kalitesini nasıl anlayabileceğinizi ve daha fazlasını tartışacağız.

    Tesbih
  • Mayıs 14, 2024

    Osmanlı Dönemi kültürünün önemli bir parçası olan tesbih, günümüzde hala Türk toplumunda ve dünya çapında büyük bir öneme sahiptir. Osmanlı Döneminin zengin kültürel mirası içinde önemli bir yere sahip olan tesbihler, sadece bir ibadet aracı olarak değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel bir sembol olarak da kabul edilirdi. İstanbul'un 16. yüzyıldan beri başkent olmasıyla birlikte, en güzel tesbihler burada üretilir ve kullanılırdı. Tesbihin Osmanlı toplumundaki önemi, bazı önemli hikayelerle de anlatılır. Osmanlı Dönemindeki tesbih kültürünün kökenleri, kullanımı ve etkisi üzerine detaylı bir inceleme yapmak, bu geleneksel el sanatının derinliklerine ışık tutmamıza yardımcı olacaktır.

    osmanlı döneminde tesbih kültürü
  • Mayıs 08, 2024

    Damla Kehribar, günümüzde nesli tükenmiş çam ağaçlarının aldıkları hasarları iyileştirmek için salgıladıkların reçinelerin milyon yıllar içerisinde toprak altında fosilleşerek meydana gelen organik yapılı bir maddedir. Fosilleşmiş, doğal bir ürün olduğu için son derece ilgi gören bir tesbih türü olan Damla Kehribar Tesbihlerin orijinalliğini ayırt etmek zor olabiliyor. Bu bloğumuzda size 5 adımda Damla Kehribarlarınızın doğal olup olmadığını nasıl test edeceğinizi anlatacağız. 

    Damla Kehribar
  • Mayıs 03, 2024

    Kral Ağacı; Anavatanı Çin olan, 70 yıllık ömrü içerisinde çok hızlı bir şekilde metrelerce uzayan, dayanıklılığı hoş kokusu ve rengiyle kalplere taht kuran Kral Ağacı’ndan üretilen tesbih modelleri en çok rehavet gören Ağaç Tesbihlerimizdendir.

    kral ağacı tesbih
  • Mayıs 03, 2024

    Günümüzde nesli tükenmiş olan çam ağaçlarının aldıkları hasarları iyileştirmek için salgıladıkları reçinenin, milyon yıllar içerisinde fosilleşmesi sonucu oluşan Damla Kehribar Taşları doğallığı ve organikliğiyle dikkat çekmektedir.

    Damla Kehribar tesbih
  • Mayıs 03, 2024

    Abanoz tesbih koyu yapısından dolayı dikkat çeken özel bir tesbih çeşitidir. Abanoz ağacı yoğun ve koyu yapısıyla meşhurdur.Abanoz ağacı, tropikal bölgelerde yetişen ve sert yapısıyla bilinen bir ağaç türüdür hatta hristiyanlık dininde papalar abanoz ağacı kolye takmaktadır.

    Abanoz ağacı tesbih
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR